| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Motion för att hoppa högre

  Förmågan att hoppa högt är användbar i många sporter, bland annat spåra händelser, basket och volleyboll, för att nämna några. Att uppnå en hög vertikal språng kräver explosiv styrka i både ben och magmuskler. Vissa övningar är användbara för att utveckla en högre vertikala språng inkluderar tå höjningar, crunches, hopp box och burpees. Jumping övningar bör utföras fyra eller fem gånger i veckan för att nå resultat, enligt InsideHoops.com. Toe Höjer

  Toe väcker bidra till att stärka vadmusklerna, vilket möjliggör en mer explosiv hopp eftersom vadmusklerna används när du höjer dig själv från marken med hjälp av fötterna. Utför tå höjer genom att stå regelbundet och höja dig på tårna, sedan sänka dig ner. Sakta ner om du känner att du skakar --- rörelsen ska vara stadig och vätska. Upprepa denna process mellan 30 och 50 gånger. Du får hålla hantlar i varje hand för att göra övningen mer ansträngande. Börja med 5 - eller 10-lb. vikter och arbeta dig upp när du blir starkare.
  Crunches

  Crunches bidra till att utveckla magmusklerna, som används för att förlänga din kropp explosivt som du hoppar. Utför crunches genom att ligga rakt på rygg och placera fötterna på en vägg så att dina höfter och knän är böjda i 90 graders vinkel. Sakta lyfter ditt huvud med hjälp av magmusklerna tills skulderbladen är några inches från marken och sedan sakta tillbaka huvudet och axlarna till marken. Upprepa tills du känner muskeltrötthet. InsideHoops.com rekommenderar utför denna övning i 10 minuter på morgonen och 10 minuter på natten.
  Box Jumps

  Box hoppar kräver att du utvecklar hoppa kraft från en död stopp, vilket gör dem utmärkt för att utveckla explosiv styrka i benen. Utför box hoppar genom att stå framför en stabil låda eller plattform som kommer upp bara förbi knäna och snabbt hoppa på den. Du bör stå ungefär arm-längd från lådan när du hoppar och försöka landa på det så mjukt som möjligt. Försiktigt steg bakåt utanför lådan och in i utgångsläget. Upprepa tills du känner muskeltrötthet för två eller tre uppsättningar.
  Burpees

  Burpees är en högintensiv träning användbar i både utvecklingsländer benmuskler och bränna kalorier om du har kroppsfett du vill kasta. Börja i en stående position och sedan sätta sig på huk tills armarna röra låren. Placera handflatorna på marken framför dig och förlänga benen bakom dig så att du är i push up position. Dra sedan benen tillbaka i en hukande ställning och använda dem för att hoppa vertikalt i luften. Vid landning, upprepa genom att flytta tillbaka in i hukande ställning, sedan till push up position och så vidare. Gör två eller tre uppsättningar av mellan 10 och 20 repetitioner.