| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man kör Pain Free

  Kanske du har bestämt dig för att träna inför den stora maraton, eller kanske du har gjort ett nyårslöfte att göra mer cardio och komma tillbaka i form. Medan du kör är fantastiskt för hjärtat, kan det vara besvärligt på resten av kroppen. Med tiden kan värk och smärta börjar uppstå. Här är några tips för att hjälpa till att minimera eventuella obehag du kanske känner. Saker du behöver
  Rätt
  skor
  Visa fler instruktioner
  1

  Köp rätt skor. Tränar du utomhus på trottoaren? Eller inomhus på ett löpband? Varje yta kräver olika skor så att din kropp bäst kan absorbera stötar och bultande som kommer från dina fötter landning tusentals gånger under varje träningspass. Gå till din lokala sportkläder butik och tala med personalen. De ska hjälpa dig att hitta det kör showen som är rätt för dig.
  2

  Stretch. Även om det kan tyckas tidskrävande och lite tråkig, är stretching nyckeln till början av varje träningspass. En enkel rutin av tå berör, kommer stå och sitta, och lår drar räcka. Om det har varit en lång tid sedan din senaste loppet, bör du överväga att ha två till tre dagar för att helt enkelt stretching innan du ens träffa spår eller löpband. Detta kommer att hjälpa till att lossa och muskler limber som har blivit alltmer pressat över tiden.
  3

  Börja långsamt. Rom byggdes inte på en dag, och du behöver inte fylla i ett maraton på den första heller. Beroende på din fysiska kondition, besluta om en lämplig tid för din träning. Om du är i någorlunda god hälsa, springa i tjugo minuter är ett bra ställe att börja. Om du är överviktiga eller feta, kan du klippa din träning till tio minuter, växlar mellan löpning och promenader varje minut. Från din utgångspunkt, tillsätt lite tid varje träningspass.
  4

  Gör inte övertränar. Ingen smärta, ingen vinst det gamla talesättet. Och oavsett hur många försiktighetsåtgärder du tar, kommer du uppleva en viss ömhet i dag efter att ha kört. Detta är helt normalt. Du kanske vill ta en ledig dag i mellan för att låta dina muskler ordentligt vila. När utvilad, du kommer att kunna få ut ännu mer av din nästa träningspass.
  5

  Definiera dina mål. Du har nu grunderna ner och startade ett träningspass som förhoppningsvis har lättat dig till att köra smärtfri. Härifrån, bestämma vad dina träningsmål är. Om det är att springa ett maratonlopp, överväga ett program steg utbildning (som kan hittas på internet). Om du bara vill bo i hjärt-form, fortsätta att lägga tid på ditt regemente tills du nått 30-45 minuter tre till fyra gånger i veckan.