| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man andas på rätt sätt när du kör

  Breathing metoder medan du kör är mycket specifika för olika evenemang. Kraven för olika stilar av springande som aerob igång, maratonlöpning eller tävlar nödvändigtvis inte samma sak, även om de är samma idrott. Minnas några grundläggande men viktiga punkter hjälper dig att köra i en snabbare takt med mindre ansträngning och känna energi i slutet av körningen istället kippar efter andan. Instruktioner
  grundtekniker
  1

  Räkna dina steg medan du andas. Gör en 2-och-2 andningsmönster, som andas samtidigt som man trappar din vänstra fot, höger fot och sedan andas ut när du stegade vänster fot, höger fot. Du kan öka mönster beroende på din takt och komfort. Räkna medvetet tills din andning blir naturligt med steglängd.
  2

  Andas in och andas ut långsamt och tyst. Om du kan höra dig andas på vad du trodde var ett behagligt tempo och mönster, då är du antagligen kör för fort. Sakta ner för att komma in i ett lämpligt mönster.
  3

  Ta djupa andetag genom att trycka magen ut så lungorna kan expandera med mer luft. Djupandning hjälper din torso och tillbaka förbli rak och det främjar en upprätt kroppshållning.
  Running Styles
  4

  Följ en fyra-räkna andetag för både inandning och utandning om du är en aerobics fitness löpare. Andas in genom näsan och munnen och andas ut genom munnen. Håll din rytm stadigt så att du inte byxa. När du plockar upp din takt, släpp räkna till tre eller två varannan fot strejker.
  5

  Andas in och ut genom munnen om du är en maratonlöpare. Andas in genom munnen innebär intag av mer syre än näsan. Ta korta, ytliga och bekväma andetag. Andas genom näsan. Omgruppera sig själv då och då med djupa andetag.
  6

  Öva hålla andan om du är en sprinter eller en kort-sprinter i ett 100-meterslopp. Djup och tung andning i tävlingar överbelastnings membranet. En öm membran reflekterar på nervus phrenicus, som har sitt ursprung i halsen och tjänar membranet. Detta är anledningen till att vissa sprinters erfarenhet skuldra och nacke efter andades tungt under ett lopp.