| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur att springa efter en steloperation

  Löpning är en stor genomslagskraft aktivitet som är förknippad med många skador. Om du återhämtar sig från en steloperation, som förenar två eller flera spinal ben - eller kotor - för att behandla ett antal ryggraden villkor, måste du rådfråga din läkare innan du börjar en kör rutin. Med tanke på din läkares godkännande, det finns åtgärder du kan följa för att övergången smidigt från steloperation återhämtning till en sund och regelbunden löpning regim. Saker du behöver
  Motion pool
  löpband bra stöd löparskor
  Visa fler instruktioner
  Instruktioner
  1

  Innan en undervattens jogging session, värma upp med stretching övningar som är skonsam mot ryggen. Detta kommer att hjälpa till att öka blodflödet till musklerna och förbereda kroppen för träning. Det kommer också att bidra till att minska muskelstelhet och risk för skador.
  2

  Få i vattnet vid midjan djup nivå. Börja jogga under vatten i en långsam sätt så länge du kan. Vattnets lyftkraft gör att du kan använda alla samma muskler som löpning, men utan stor inverkan på din kropp. Gör detta i 30 minuter eller så länge du kan. Stanna om du känner någon smärta eller obehag. Gör detta tills du känner dig stark nog att köra på löpbandet, ungefär tre till sex månader.
  3

  Stretch och svalna efter underwater joggning.
  4

  Börja jogga eller springa på ett löpband efter månader av att göra det under vatten. Du bör undvika att köra på hårda ytor, såsom betong eller asfalt, eftersom detta bara kommer att öka belastningen på ryggen. Du kan senare återvända till kör på hårda ytor när din kropp är villkorat nog att ta den extra effekt.
  5

  Kör på ett löpband med rätt kör hållning för att undvika att skadlig påfrestning på kroppen. Om du känner någon skarp smärta, bör du stanna upp och rådfråga din läkare. Du bör noga öka intensiteten nivån på dina körningar i ett långsamt sätt att undvika överansträngning, vilket kan förvärra ditt tillstånd. Ta pauser genom att sakta ner och gå till takten själv.
  6

  Stretch och svalna efter varje träningspass. Stretching hjälper till att slappna av och balansera spänningar i musklerna. Det kommer också att bidra till att minska känslor av ömhet. Fokusera på att göra övningar för att öka flexibiliteten i ryggraden och benen.
  7

  Fortsätt springa på löpbandet tills din kropp är stark nog att hantera stress och konsekvenserna av att köra längre sträckor och på hårdare underlag. Normalt tar det upp till sex månader eller mer.