| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Vad är skillnaden mellan löparskor och promenadskor?

  Löpning och promenader skor kan se likadana ut vid första anblicken, men de är två olika typer av skor med olika typer av ändamål. De båda stöd åt fötterna, men fötterna behöver olika former av stöd vid löpning och promenader. Att veta skillnaderna mellan varje och veta vad man ska leta efter när du handlar kan hindra dig från att välja ett par illasittande skor som kan orsaka en skada. Betydelse

  Skillnaden mellan löpning och promenader skor finns i skosulan. Runners behöver mer kudde för sina fötter, mer stabilitet för påverkan absorption och en bredare slitbanan grepp. Walkers inte behöver oroa sig så mycket om stötdämpning eller en bredare slitbanan, så denna typ av skor är i allmänhet lättare än löparskor. Men vandrare behöver stödja sina fötter.
  Construction

  Löparskor måste dämpa fotsulorna. Soles måste vara tjockare och styvare än promenadskor. Löparskor har yttersidorna, övre, mid-sula, mediala post och skaft. Yttersulan är själva botten av skon och mid-sula, som innehåller det mesta av stöd för foten. Den halva sulan är den viktigaste delen av skon, enligt American Academy of Podiatric Sports Medicine, och den är gjord av EVA, skum som fungerar som en stötdämpare. Den mediala inlägg är en enhet i mitten av sulan som är styvare än halva sulan, vanligen tillverkade av termoplastisk uretan kolfiber.

  Walkers 'klackar marken först, så deras skor måste ha klackar med ökad stabilitet. De behöver stabilitet för att rulla foten framåt och trycka ifrån med tån. Promenadskor har även sulor uppbyggda av olika tätheter av EVA.
  Typer

  Running skor finns i många typer, inklusive spår, gata och spår springa. Var och en av dessa stilar överensstämmer med behoven i fötterna när man kör, liksom att ge extra stöd till pronation eller supination.

  Promenadskor öka promenader och samtidigt ge stöd med rundade klackar, flexibla sulor. Ett par bra promenadskor kommer att kompensera för människor som går med overpronations.
  Funktioner

  stabilitet är en viktiga aspekter av båda typer av skor, rapporterar American Academy of Podiatric Sports Medicine, de skyddar mot pronation och lektion risken för skador, såsom fotledsstukningar.

  Leta efter sulor som matchar undersidan av foten, rekommenderar Prevention. Botten av en springa eller gå sko kan vara plant, krökt eller delvis krökt. Den passar bäst kommer mögel till formen på undersidan av dina fötter.
  Överväganden

  När du handlar, bära vilka typer av strumpor du tänker bära med din löpning eller promenadsko. En sko ska aldrig kännas trånga på sidorna av fötterna. Kvinnor med breda fötter kan hitta bättre passande skor i män eller pojke avdelningar. Handla senare på eftermiddagen efter att du har varit på fötterna, när de är svullna till sin största storlek, enligt Mayo Clinic.