| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur att köra med en kalv Strain

  vadmusklerna är placerade på baksidan av dina underben, de består av större gastrocnemius och de mindre soleus, fd placerad på toppen av den senare. Gastrocnemius ursprung ovanför knäleden, medan soleus härstammar nedan. Båda muskler infoga i hälbenet via hälsenan. En kalv-stam som händer när en plötslig kontraktion sker i vadmusklerna, typiskt samtidigt som man försöker att accelerera från stillastående eller medan lunging framåt när man spelar racketsporter, enligt den Physio Advisor webbplats. Löpning, repetitiva hoppa eller gå överdrivet upp kullar eller på ojämna ytor tenderar att töja soleus, säger Physio Advisor webbplats. Instruktioner
  1

  sluta köra omedelbart om du känner en töjning i vaden område. Enligt hemsidan Runner Rescue, många löpare fortsätter att köra även efter de första tecknen på en stam. För att minska obehag, tenderar en löpare med en ansträngd kalv för att undvika hälisättning och lägger mer vikt på bollarna på fötterna istället. En sådan åtgärd endast tjänar till att förvärra kalven stammen, säger Runner Rescue.
  2

  vila ett par dagar efter en kalv stam, så att stammen att läka snabbare så att du kan fortsätta köra. Om du måste köra, is ansträngda området i 15 till 20 minuter var 60 minuter efter att ha kört, och tar antiinflammatoriska läkemedel, såsom ibuprofen, vilket kommer att minska inflammationen och döva smärtan. Dessutom, anser bär tryckförband runt ansträngda kalven. Håll benet förhöjda så mycket som möjligt när man inte kör.
  3

  Sätt specialgjorda dynor i dina löparskor i hälarna för att förkorta vadmuskeln, varigenom en del av den stress medan du kör . Eftersom användning av endast en häl pad skapar benlängdsdifferens avvikelser, alltid använda hälen kuddar i båda skorna för att undvika att skapa muskel obalanser och ryggproblem, rekommenderar Sports Injury Clinic webbplats.
  4

  Gör kalv-förstärkning övningar och sträcker tre gånger dagligen. Stå bakom en stol och håll ryggen. Med fötterna axelbrett isär, lyfta på bollar av dina fötter, lyft hälarna så långt upp som möjligt utan smärta. Upprepa 10 gånger. Sträck dina kalvar genom att inför en vägg och placera handflatorna mot det. Flytta höger ben framför vänster samtidigt som du trycker hälen på vänster ben i golvet. Håll i fem sekunder, upprepa 10 gånger, byt sedan ben. Om du inte känner en stretch i vaden, öka steget. Stoppa alla övningar omedelbart om din stam blir värre.