| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur att köra med en dålig fot

  Köra med fotproblem kan vara en modig strävan, men du kan lindra en del av smärtan och förhindra ytterligare problem. Bland de vanligaste orsakerna till fots smärta är hälsporre, som orsakas av skador på hälen vävnaden, tendinit, som beror på överanvändning, och blåsor som orsakas av överskott friktion. Du kan oftast komma runt sådana smärre fotproblem med en bra rutin och rätt skor, men du bör se en läkare om långlivade eller allvarligare problem. Rätt förberedelser kan också göra en värld av skillnad för en löpare med en dålig fot. Saker du behöver
  löparskor, korrekt monterad
  Blister pads
  Infogar
  Visa fler instruktioner
  1

  Återfukta dina fötter dagligen med lotion. Väl återfuktad fötter är inte lika benägna att friktion, vilket kan orsaka smärtsamma blåsor. Den fuktgivande rutin kan också fungera som en massage för att förbättra cirkulationen till fötterna, vilket i sin tur kan lindra hälsporre och tendinit.
  2

  söka upp en butik som specialiserat sig på löparskor och be någon på personalen att hjälpa dig välja rätt typ och passform av skon. Gå till butiken i slutet av dagen när fötterna har varit i bruk. På så sätt kommer de att ha svullnad liknande den från att köra, och problem som hälsporre eller fläckar friktion kommer att bli mer uppenbara. En insats i skon
  3

  plats om du har hälen sporrar eller är benägna att tendinit. Hälsporre kan få hjälp av en donut-formad ortos som minskar trycket på hälsenan. Med stöd på plats, är inflammation i allmänhet reducerad, vilket gör det lättare att köra med hälsporre. Runners utsatta för seninflammation kan använda en fot kil insats eller hålfotsinlägg. Dessa typer av stöd bidra till att förebygga de platta fötter i samband med tendinit.
  4

  Stretch innan du kör. Stretching hjälper inte bara förbereda musklerna för motion, det kan också förhindra skov av tendinit och göra hälsporre mindre märkbar. En vanlig stretch är knäet lås: Ligg ner på en matta på golvet eller mattan och föra båda knäna mot bröstet. Håll denna sträcka i 10 sekunder och sedan upprepa det fem gånger. En annan sträcka, vilket är för hälen och kalv muskler, är muren push-up. Stå med handflatorna mot en vägg med tårna pekade framåt. Stå på ett ben 2:58 meter från väggen medan det andra benet är böjt med knät upp. Håll denna sträcka i 10 sekunder, sedan växla ben, upprepa 10 gånger.
  5

  Smörj områdena fötterna som får en hel del friktion. Smörjning som vaselin kan göra kör med blåsor lättare, och det kan förhindra nya blåsor också.
  6

  Applicera en blister pad till eventuella blåsor att minska ytterligare skador och smärta. Blister kuddar är geldynor med en tunn, klibbig film som fäster på huden för att skydda och dämpa en blåsa.