| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Har Trötthet Motion Orsak?

  Du kommer naturligtvis att känna lite trött efter ett bra träningspass. Men känslan extra trötthet som varar hela dagen kan vara ett tecken på att något annat är fel. Det finns flera tips som du kan införliva i din träning rutin för att förhindra dig från att bli alltför trött. Warm Up
  p Om du inte värmer upp innan du tränar, kan detta vara orsaken till din trötthet. Gradvis värmer upp istället för att hoppa rakt in i ett intensivt träningspass kommer att öka din ämnesomsättning, hjälpa till att förebygga skador på dina muskler, hjälper dina muskler drar snabbare och låter dig träna längre med mindre mjölksyra byggs upp. Alla dessa fördelar kommer också att leda till att du upplever mindre trötthet efter ett träningspass. En varm-up behöver inte vara komplicerat. Gör några långsammare aeroba övningar först, såsom jogging långsamt eller cykla i en lägre växel, och sedan försiktigt sträcka ut dina muskler.
  Watch Your Intensitet

  motionerar mer intensivt än kroppen är förberedd för kan också leda till trötthet. Om du precis har börjat ett träningsprogram eller om du är ur form, bör du börja med en lugnare intensitet som är bara 40 till 50 procent av din maxpuls. För att beräkna din maxpuls, subtrahera din ålder från 220. Detta nummer är det maximala antalet gånger som ditt hjärta ska slå varje minut som du tränar. Om du är i form redan eller har tränat ett tag, kommer du förmodligen vill träna inom din pulszon. Den nedre gränsen för denna zon är din maxpuls multipliceras med 0,7, och det högre intervallet är din maxpuls multiplicerat med 0,85. För att undvika overexerting själv och orsakar utmattning, bör du försöka att hålla sig inom detta intervall.
  Mix It Up
  p Om du bara gör en typ av motion varje gång du tränar, kan det också orsaka trötthet. Genom att bara träna samma muskelgrupp om och om igen, kommer du att overexerting dessa muskler på bekostnad av att inte träna andra muskelgrupper alls, vilket kan orsaka din kropp att känna sig trött och utmattad. Försök att växla upp din träning rutin istället. Om du simmar hela tiden, lägga in lite jogging eller elliptisk rutiner. Om du bara gör aeroba övningar, substitut styrketräning för ett par dagar av veckan. Addera Medical Disorders

  Ibland tränar kan orsaka trötthet om du ha en underliggande medicinsk störning. Naturligtvis kan många andra faktorer kan bidra, såsom din vikt, din kost, eller inte få tillräckligt med sömn. Men om du har förbrukat dina alternativ och du är fortfarande trött hela tiden, överväga att besöka en läkare. Anemi, vitaminbrist, sköldkörtelproblem, diabetes och även depression är bara några av de medicinska problem som kan få dig att känna ännu mer trött när du anstränger dig fysiskt.