| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Gör Vatten träningsprogram Förbättra bentäthet Mer än landbaserade klasserna?

  De mest effektiva övningar för att förbättra bentäthet sker på land, inte i vattnet. Dock kan simning och andra vattenaktiviteter har någon benuppbyggande effekt, och ger massor av andra hälso roliga grejer också. Tillsammans med motion, välj ben-vänliga livsmedel som innehåller rikligt med kalcium och vitamin D. Du kommer också att hjälpa till att skydda dina ben genom att undvika cigaretter och begränsa alkohol till två drinkar per dag, enligt MayoClinic.com. Mark Motion och Bones

  För maximala benuppbyggande effekter, måste en aerob träning vara viktbärande, vilket betyder att den tvingar de muskler och ben för att arbeta mot tyngdkraften. Detta förlägger inverkan på benen samtidigt orsakar muskler att dra bort från benvävnad, och dina ben reagerar på stress genom att öka mineralhalt. Promenader, löpning, dansar, steg aerobics och även driver en tung gräsklippare viktbärande aktiviteter, medan ridning en cykel är det inte. Styrka-utbildning såsom lyft vikter eller utför crunches och knäböj placera även tillräcklig press på benen för att hjälpa till att bygga täthet.
  Water Motion och Bones

  I vattnet, du är mindre mottagliga för de krafter allvar och kommer därför inte att bygga bentätheten samt med viktbärande aktiviteter. Det finns dock fortfarande en viss fördel. En studie publicerad i "The Journal of Sports Medicine och fysisk kondition" 2008 visade att postmenopausala kvinnor bibehållen eller förbättrad bentäthet över sju månader med en tri-vecko vatten träningsprogram. Dessutom visade en italiensk studie som publicerades i "Clinica Terapeutica" år 2009 att ett blandat program med både vatten-och viktbärande övningar hjälpte upprätthålla benkvaliteten hos kvinnor med låga ben-mineral täthet.

  Andra Vatten-Motion Fördelar

  Vatten träning kan inte vinna priset för bästa ben byggnad, men det finns gott om andra förmåner. Aktiviteten är lätt på lederna, vilket gör den idealisk för artrit. Vatten aktivitet förbättrar också humöret och varm-vatten motion kan hjälpa till att lindra depression, enligt Centers for Disease Control and Prevention. CDC konstaterar också att simma, tillsammans med andra aeroba aktiviteter, kan hjälpa till att förhindra eller förbättra diabetes och hjärtsjukdomar.
  Motion Riktlinjer

  Oavsett om du väljer vatten eller mark- baserade aerob träning, passa verksamheten i ditt schema minst 2 1/2 timmar varje vecka, vilket motsvarar 30 minuter, fem dagar per vecka. För ännu starkare ben, även utföra styrketräning träning två till tre gånger i veckan, så att två dagars vila innan du arbetar samma muskler igen. Om du har en svår tid som uppfyller dessa riktlinjer vid första, inte pressa dig själv - sluta om du blir utmattad, och gradvis öka intensiteten och varaktigheten. Om du för närvarande inte utövar eller har några hälsoproblem, kontakta din läkare innan du påbörjar en workout rutin.