| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Är Vikter Slitna eller används med viktbärande övningar?

  Osteoporos är ansvarig för nästan alla av höftfrakturer hos äldre människor, säger American Academy of ortopediska kirurger. Trots att kvinnor är mest utsatta för detta ben gallring sjukdom, kan män också påverkas. Utföra viktbärande motion är ett sätt att minska din risk genom att öka tätheten av dina ben. Viktbärande motion hänvisar till rörelser som gör att du arbetar mot gravitationen när du står på fötterna. Trots att lyfta eller bära vikter på bröstet, är handleder eller vrister ett sätt att utföra denna typ av träning, kan din egen kroppsvikt också vara tillräckligt. Viktbärande motion

  Dina ben består av levande vävnad som, när du är stressad, initialt kommer att bryta ner och sedan växa sig starkare - öka din bentäthet. Regelbunden motion hjälper dig att nå peak bone mass, oftast under din 30s. När du blir äldre, börjar du förlorar benmassa - speciellt om du misslyckas med att utföra viktbärande motion. Jogging, dans, vandring, hoppning och all sport som handlar om att springa och hoppa ger en viktbärande effekt. Du behöver inte lägga till vikter till dessa övningar för att dra nytta av dem. Även den enkla åtgärden att stå och stiga till tårna kan bidra till att stärka dina ben. Utföra styrketräning med fria vikter, band motstånd eller stationära maskiner är ett annat sätt att bygga bentätheten.
  Weighted Vest

  Iklädd ett vägt väst kan vara ett sätt att öka viktbärande motion, inte men kommer med risker. En studie publicerad i en 2000 frågan om "Tidskrifter i Geronotology" fann att kvinnor som bar ett vägt väst och genomfört regelbunden hoppning motion tre gånger i veckan under fem år haft betydligt mindre benförlust än övriga deltagare i studien som var aktiva men följde inte västen och hoppning protokoll. Om du väljer att bära en väst, hålla det ljus vid första - bara 2 till 4 pounds. Vissa märken kan du lägga vikt i fickor eller påsar insydda i väst och ökar i vikt med 2 pounds i taget. Bär för mycket vikt i en väst kan orsaka onödig påfrestning på lederna och motverka dina försök att bli mer hälsosam genom att utföra viktbärande motion.
  Vikter Wrist
  < p> Bära handleden vikter kan du lägga vikt på överkroppen övningar om du har problem gripande fria vikter eller maskiner. Du kan också använda viktmanschetter under cardio träning, såsom en kickboxning eller boot camp klass, för att göra de rörelser hårdare och att bygga muskler uthållighet i axlar och armar. Om du väljer att bära handleden vikter under cardio, se till att de är lätta och inte orsaka påfrestningar på dina axlar. Likaså håller vikter under cardio bär riskerna för överkroppen och kan leda till att du bryta ideala form, vilket ökar risken för skador.
  Ankelvikter

  ankelvikter kan spännas runt underbenet för att öka din kaloriförbränning medan promenader eller jogging. Trots ökad energiförbrukning, lägga ankelvikter under dessa aktiviteter är inte en bra idé, förklarar MayoClinic.com. Tillsatsen av vikter kan störa din gångstil eller rörelse för att orsaka påfrestningar och skador. Du är bättre att utföra hjärt separat och lägga in minst två hela kroppen sessioner styrketräning per vecka med resistens eller din egen kroppsvikt med rörelser som knäböj och armhävningar. Ankelvikter kan vara lämpligt under vissa side-leg lyft övningar som, återigen, hjälpa till att bygga muskler, men inte nödvändigtvis öka bentätheten.