| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Ska du mediterar eller motion först?

  Både meditation och motion är bra för din kropp, själ och ande. En kombination av dessa metoder är viktigt för att leva ditt hälsosamma liv möjligt. Genom att betrakta vad du hoppas uppnå med dessa metoder, kan du bestämma vad som kommer att vara den bästa för att du. Överväganden
  Tänk vilken tid på dagen du ska träna.

  När man beslutar vilka metoder bör utföras först, beakta effekterna av båda. Meditation är en avkopplande praxis medan motion, särskilt cardio eller aerob träning, har en motsatt energigivande effekt. Om du kommer att praktisera dessa metoder efter varandra, tänk vilken tillstånd av att vara du vill ha när du är klar och överväga att sluta med denna övning. Om du motionerar rätt innan sängen, kanske du vill sluta med meditation för att hjälpa dig att varva ner, en tidig morgon rutin börjat med meditation och slutade med fysisk träning är bra för att få din dag kommer
  meditation.
  Sitt vad är ett bekvämt läge för dig.

  Fördelarna med att meditera innan träningen inkluderar sätta dig själv i ett klart huvud utrymme, sätta en intention och skydda dig mot skador. A 2003 artikel i "Psychology Today" förklarar att meditationen faktiskt flyttar dina hjärnvågor till ett annat område av hjärnan bort från kamp-eller-flygning område i hjärnbarken till vänster frontal cortex, vilket skapar en lugnare sinnesstämning. Ur ett mentalt tillstånd av avslappning, kan du fokusera på vad du hoppas uppnå från din träning innan du börjar, så att du ställer dig upp för en bra och säker hantering.
  Motion
  Löpning eller ens promenader kan hjälpa destress dig innan du sitter stilla i meditation.

  Träning första värmer upp din kropp och förbereder dig fysiskt och energiskt för att sitta i meditation och ger dig möjlighet att blåsa bort eventuellt bebyggda stress innan försöker fortfarande ditt sinne. MayoClinic.com påpekar att motion förbättrar ditt humör genom frisättning av hormoner som ger dig en övergripande bra, avslappnad känsla. När din kropp har värmts upp och avslappnad, kan du sedan enkelt hitta en avslappnad, bekväm position att sitta i för att lugna ditt sinne. Du kommer mer sannolikt att kunna sitta under en längre tid utan onödig växling.
  Resultat | Spendera lite tid i meditation före och efter träning är mest fördelaktigt.

  Experimentera med att göra antingen meditation eller motion först. Ytterst är det praxis som ska utföras först vad som fungerar bäst för dig som individ. En annan stark utmanare till en rutin skulle vara att utföra meditation före och efter träning. Även om du arbetar med en begränsad tidsram, kan du dela upp din meditation i två korta praxis. Innan din fysiska träning, ta ett par minuter att bara sitta, titta på flödet av din andedräkt och centrum själv. Efter din fysiska träning, återigen tillbaka till en bekväm körställning, centrera dig själv och ställa någon avsikt du kan ha för den kommande dagen.

  Referenser
    Hälsa och Fitness Sports Magazine: De 5 Essentials för att upprätthålla Totalt Health
    Psychology Today: fördelarna med meditation
    MayoClinic.com: Övning: 7 Fördelar med regelbunden fysisk aktivitet
  Resources
    Yoga Journal: Låt oss Meditera
    Yoga Journal: Är Yoga Tillräckligt för att hålla dig i form?