| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Kan en Apple-formad kropp har en platt mage?

  Du behöver inte en helt platt mage att vara frisk eller attraktiva, och det är en bra sak, eftersom inte alla kan ha en. Om du har ett äpple form, det helt enkelt inte vara möjligt att kasta all stoppning. Likaså vissa människor har större bukorganen som alltid kommer att orsaka några utstick. Om du är orolig med extra magen fett, dock trimma din mage så mycket som Moder Natur ger med en hälsosam diet och motion plan. Fastställande kroppsform

  Apple-formade människor brukar samlas fett runt midjan, medan päronformad människor bär mer fett i höfter och lår. Att få mer teknisk, äpple former har en midja-till-höft-kvot av 0,8 eller högre, medan päron former har ett förhållande av lägre än 0,8. För att hitta din midja-till-höft-kvot, använd en trasa måttband för att mäta midjan och höfterna, sedan dela ditt midjemått med din höft omkrets. Till exempel har någon med en 30-tums midja och 36-tums höfter ett förhållande av 0,83 och är ett äpple form.
  Hälsoåkommor

  Även ett äpple form inte automatiskt stava hälsoproblem, personer som samlar fett runt midjan löper större risk för diabetes, hjärt-kärlsjukdom och andra sjukdomar, enligt MayoClinic.com. Detta innebär att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt kan vara ännu viktigare för apple former. Så istället för att fokusera på att uppnå en platt mage, gå ner i vikt med målet att bevara din hälsa. Om du har några medicinska tillstånd eller är närvarande stillasittande, se din läkare innan du börjar ett viktminskningsprogram.
  Förlora bukfett

  Bantning magen kräver förlora totala kroppsfett, och din midja krympa proportionellt. Ät mindre portioner, undvik snabbmat och förpackade måltider och laga din egen mat med hela ingredienser såsom färska eller frysta grönsaker, frukt, fullkorn såsom brunt ris och magert protein som bönor och skaldjur. Undvik raffinerat spannmål, såsom vitt bröd och vit pasta, eftersom de är kopplade till högre nivåer av djup magen fett, enligt en studie publicerad i "American Journal of Clinical Nutrition" under 2010. Belly fett svarar också väl att utöva, så engagera sig i hjärt såsom snabba promenader, simning eller använda en trappa klättrare flesta dagarna i veckan. Också lyfta vikter eller utföra yoga, pullups, situps och andra kroppsvikt övningar två till tre gånger per vecka.
  Platt-Mage tips

  Vidta ytterligare åtgärder för att minska din magen genom att sluta röka, eftersom cigaretter är kopplade till bredare midjemått. Harvard rapporterar också att sömnvanor kan påverka magen fett, så sikta på sju till nio timmars sömn varje natt. Negativa emotionella tillstånd, som depression och ångest, kan också uppmuntra magen fett uppbyggd, så söka rådgivning om det behövs eller delta i meditation eller andra avslappningsövningar. Addera