| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur lång tid tar det att bygga muskler?

  The Student Nutrition Action Committee, en hälsa rådgivande kommitté vid UCLA, säger att du behöver 3.500 extra kalorier i veckan för att få ett halvt kilo till ett halvt kilo i veckan. Om du tränar under den tiden, kommer vinsten att vara muskler. Om du inte motionerar, kommer vinsten att bli fett. Din genetiska kroppstyp har en enorm inverkan på din hastighet av muskeltillväxt. Vissa människor bygger muskler lätt, medan andra måste arbeta mycket hårt för att uppnå små vinster. Men smarta kostvanor och träningsmål kan hjälpa till att snabba upp muskeltillväxt. Hur musklerna växer

  När du är klar med en övning, behöver dina muskler att reparera sig själv. För att göra detta, satellit celler som omger säkringen muskelfiber och bildar en större, starkare muskler. Ju fler muskler reparera sig själva, desto mer synliga på muskeltillväxten. För att få muskler så snabbt som möjligt, måste du få rätt mängd muskelskada, äta rätt näringsämnen och tillräckligt med tid för muskeln att reparera sig själv.
  Tillväxtfaktorer

  Enligt University of New Mexico, tillväxtfaktorer finns några hormoner eller hormonliknande föreningar som påskyndar muskeltillväxt. Till exempel, är frisättningen av tillväxtfaktorn "tillväxthormon" utlöses av intensiteten i övningen du utför. Tillväxthormon orsakar mer fett att metaboliseras för muskeltillväxt och ökar upptaget av aminosyror, byggstenarna i cell reparation.
  Övningar

  typ och intensiteten i dina övningar påverkar din hastighet av muskeltillväxt. Northwestern Health Sciences University (NHSU) rekommenderar höga vikter och låga upprepning. Använd vikter som är tunga nog för bara några repetitioner. NHSU föreslår 7:56 uppsättningar av en övning som du bara kan utföra en till fyra gånger. Var medveten om att tung styrketräning är mer sannolikt att orsaka skador. Också, att dina muskler en dag eller två för att reparera sig mellan träningspass. Din kropp kommer snabbt att återhämta sig från en övning om de näringsämnen den behöver är lätt Addera Diet

  tillgängliga. För att få ett halvt kilo till ett halvt kilo i veckan, rekommenderar UCLA lägga upp till 500 extra kalorier per dag. Eftersom din kropp behöver protein för att bygga muskler, ska 15 till 20 procent av din totala kalorier komma från friska proteinkällor, såsom ägg, magert kött, sojaprodukter och fettfri mejeriprodukter. En balanserad kost, som den i USA rekommenderar levererar alla de näringsämnen du behöver för snabb muskeltillväxt.
  Kreatin

  Kreatintillskott hävdar att påskynda muskeln tillväxtprocess. Emellertid varnar UCLA människor att lära sig fakta innan du använder kreatin. Även om det tycks finnas belägg för fördelarna med kreatin, det finns inga långsiktiga säkerhetsdata. De råder kreatin användare att hålla sig till de rekommenderade doserna, dricka mycket vatten och hålla utkik efter skadliga kroppen förändras.