| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Pushup Variationer för Hypertrofi

  Armhävningar är en av de mest allmänt praktiseras övningar. Framförd av elitidrottare, soldater och skolbarn i idrott klasser, är armhävningar brukar betraktas som en muskulär uthållighetsträning. Det finns dock vissa variationer som kan öka din muskelmassa, en process som kallas hypertrofi. Dessa mer avancerade pushup variationer är mycket krävande, så bara försöka dem om du har haft massor av praxis som utför regelbundna armhävningar. Suspenderade Pushups

  Suspension tränare likna justerbara gymnastiska ringar och kan användas för en mängd olika övningar inklusive armhävningar. Eftersom handtag är fria att röra sig i alla riktningar, utfört armhävningar med en suspension tränare är mycket mer utmanande än vanliga armhävningar och för hypertrofi, desto mer utmanande desto bättre. Du kan göra detta redan tuff träning ännu mer genom att lyfta fötterna.

  Att utföra suspenderade armhävningar, placera händerna på handtagen och gå dina fötter tillbaka. Hålla din abs stagade och dina axlar stabil, böja armarna och sänk bröstet tills det är ungefär i nivå med händerna, armbågarna ska bryta 90 grader. Skjut tillbaka upp och upprepa.
  Stability Ball Armhävningar

  I vanliga armhävningar, går det mesta av din kraft på att trycka upp dig själv och från marken. I stabilitet bollen pushup, måste du skjuta också ihop händerna och pressa bollen så hårt du kan. Detta ökar svårigheten av övningen och maximerar mängden arbete som utförs av dina muskler. Placera händerna på vardera sidan av boll och gå dina fötter tillbaka. Att hålla kroppen rak och din kärna tight, böja armarna och sänk bröstet mot bollen samtidigt som du trycker ihop händerna så hårt du kan. Skjut tillbaka upp och upprepa.
  Weighted Vest armhävningar

  När du utför armhävningar, eftersom din kroppsvikt är din enda källa till motstånd, kan du finna att det kommer en tid då denna övning blir för lätt och inte längre är effektiva för hypertrofi. För att åtgärda detta, göra dina armhävningar iklädd ett vägt väst. Vägda västar finns i olika vikter och stilar men de mest mångsidiga modellerna är de där du kan anpassa vikten genom att lägga till eller ta bort metallplattor eller tackor. Börja med 10 procent av din kroppsvikt och bygga upp därifrån.
  Handstående Pushups

  Handstående armhävningar kräver att du lyfta hela din kroppsvikt med bara armar och axlar . Denna ökning av belastningen är ett idealiskt sätt att utlösa hypertrofi. Handstand armhävningar framhäva dina axlar, medan vanliga armhävningar anses vara mer av en kista motion. Sätt händerna på golvet runt 12 inches bort från en vägg och sparka upp fötterna och in i ett handstående. Använd väggen för stöd när du böjer armbågarna ut åt sidorna. Sänk ditt huvud för att lätt röra vid golvet, en välplacerad kudde är en bra idé och kommer att spara banka huvudet på det hårda golvet. Tryck tillbaka upp till full armförlängning och upprepa. Sänk benen försiktigt och stå upp.