| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Gentle morgonen övningar för att stärka kroppen

  Inte alla hoppar ur sängen på crack of dawn att leda till vikt rummet på gymmet. Om dina morgnar är lite sömnigare och mycket långsammare, utveckla en skonsam motion rutin för att bygga styrka och uthållighet och skickar ut - lugn, vaken och berikade - att möta din dag. Spela boll

  Förvandla en morgon rutin till en rolig förstärkning session med en boll. Face ner på bollen för "TY-I" övningar för att stretcha och stärka din övre rygg, axlar och core. Ligg på bollen, balanserad på din torso med tårna platta - inte böjt - och dina böjda knän något från golvet. Engagera din kärna, utvidga båda armarna framåt och öppna dem i ett "T" på dina sidor. Behåll kontrollen och en jämn rörelse när du tar dina utsträckta armar till en Y-form framför dig och, slutligen, en jag-form, axlarna ner, armarna nära dina öron. Gör 10 till 12 repetitioner. Då dödar dina magmuskler mjukt på rygg med benen vilande på bollen, höftbredd. Kontrakt din kärna, pressa ihop benen och lyft bollen från golvet utan kröker korsryggen. Ta tre djupa andetag och släpp. Upprepa tre till fem gånger. Addera Salute solen

  En modifierad morgon Salute till solen kan vara en fyllig sätt att stärka muskler och vakna upp din kropp med en bra stretch. Gör bara två eller tre långsamma, fokuserade uppsättningar av en mild Sun Salutation som börjar med Mountain pose, ett böjt knä Forward Bend, Half-Sköldpadda, och Half-Plank - på händer och knän i stället balanserade på tårna och händer. Backbending Cobra pose, en annan Half-sköldpadda och ett utfall i en avslappnad Forward Bend ta dig tillbaka till Mountain pose. Andas djupt och jämnt i hela poser. Om du är andfådd eller arbetade för att andas in genom näsan och andas genom munnen, du driver antagligen för hårt. Koncentrera dig på rätt placering och mjuka övergångar mellan poser, engagerande din kärna och släppa spänningar i axlar, nacke, rygg och höfter.
  Ta en promenad

  Morgon cardio stärker ditt hjärta och lungor, blir dina armar och ben rör sig och bränner bort lite av den kost-busting sent mellanmål. Gå en promenad, i stället för en joggingtur eller springa, och skydda dina leder när du arbetar dina muskler och bygga ben. Fokus på hållning när du börjar - står högt, huvudet, axlarna nedåt och bakåt, undangömt bäckenet något under, mage Engage in dina magmuskler för att stabilisera din ryggrad, och börja i ett behagligt tempo. Om du har en wake-up walking kompis, bör du kunna föra ett samtal tillsammans utan huffing och blåsa. Plocka upp tempot gradvis när övningen ökar cirkulationen och musklerna värms upp. Promenera med måttlig hastighet i 20 minuter till en halvtimme eller arbeta upp till en rask promenad på måttlig intensitet för ännu större fitness fördelar.
  Perfekt din hållning

  Beväpna dig mot ryggraden nedgången på en dag på ditt skrivbord med en enkel serie morgon flyttar för att stärka muskler och förbättra din hållning. UCLA ergonomi programmet har utvecklat en övning rutin för skrivbord jockeys som tar några minuter, men kommer att få dig att sitta och stå med bättre anpassning. Sitt på kanten av sängen för axlarna-ner-och-back vaxning rör sig med armbågarna i och handflatorna platt, kretsande i en polering rörelse. Luta dig tillbaka på ena sidan, en arm vid din sida när du sträcker motsatt arm sakta mot taket och ner igen, sedan rulla över och arbeta på andra sidan. Ligg benägen för ett skulderblad övning, sedan använda väggen för övre Angels kroppen väggen och nedre kroppen Slider Wall. Sitt på en stol för rader motstånd band, abs isometrier och lår-utmanande sittande till läktaren.