| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Roddmaskin Säkerhet

  barnsjukhuset Boston rapporterar att det finns cirka 3 miljoner idrottsrelaterade skador varje år i USA. Arbeta ut på gym eller fitness klubbar är normalt en låg risk aktivitet, dock måste vissa säkerhetsåtgärder alltid åtgärdas. Roddmaskiner, eller ergometrar, är vanliga delar av utrustning som finns på gym eftersom de ger en omfattande konditionsträning och arbeta flera muskelgrupper samtidigt. Att vara medveten om säkerhetsfrågor när de utövar på en roddmaskin kan bidra till att minska dina chanser att bli inblandad i en olycka eller skada dig själv. Typer av skador

  personer som tränar på ergometrar löper risk att skada sina nedre ryggen, som back överextension är den vanligaste skadan som orsakas av rodd. Detta inträffar när roddarna inte skjuta ifrån med benen, vilket skapar mer stress på nedre delen av ryggen. Andra vanliga skador är arm muskler stammar när du drar tillbaka med årorna, eller, i händelse av en roddmaskin, handtaget.
  Roddmaskin Strain

  Då de utövar med en roddmaskin, kom ihåg att trycka ifrån med benen så att nedre delen av ryggen inte ta den värsta stöten av stammen. Försök också att inte överanstränga din räckvidd, eftersom detta kan anstränga både den övre och nedre delen av ryggen.
  Korrekt Rodd Teknik

  Håll armbågarna tätt intill kroppen när man arbetar ute på en roddmaskin. Armbågarna som ligger nära din sida fungerar de övre arm muskler mer effektivt, vilket i sin tur förhindrar arm stammar och skador. Se också till att du sitter med rak rygg och använda dina höft muskler i tid med benen. Detta kommer att bidra till att minska belastningen på nedre och övre ryggen.
  Barn och tillsyn

  roddmaskiner bör förvaras utom räckhåll för små barn, eftersom de har rörliga delar som kan orsaka allvarliga skador. Barn som försöker använda en roddmaskin också kan allvarligt skada sina nedre och övre ryggmusklerna och armar.
  Fotmanschetter

  Innan du använder roddmaskinen, se till att din fötter är monterade ordentligt i pedalen och att banden är ordentligt runt fötterna. Detta kommer att stoppa fötterna från att flytta runt när man ror, vilket ger dig bättre effekt och en säkrare träning. Se till att dina skosnören är bundna så att de inte hakar på roddmaskinen s mekanismer, och inte bära överdimensionerade skjortor, eftersom de kan fastna när sätet rör sig längs bilden.