| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Vad är en elliptisk maskin?

  Elliptiska maskiner är stora delar av utrustning som används för att förse dig med en aerob eller hjärt workout. Regelbunden aerob träning hjälper dig att gå ner i vikt och hantera ditt blodtryck, och är en del av ett övergripande program för att förebygga och hantera hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och många andra kroniska tillstånd. För att få mest nytta av din träning är det viktigt att göra en mängd olika aktiviteter. Användning av maskiner såsom elliptiska kan hjälpa dig att förändra din träning och ger ett bra terränglöpning alternativet om du tenderar att göra samma aktiviteter hela tiden. Historia

  elliptisk maskin har utvecklats av Precor företaget på 1980-talet. Vid denna tid, inklusive populära träningsmaskiner löpbandet och trappa stepper. När löpbandet är en stor del av utrustningen, det finns en viss inverkan på dina fötter och leder som du går. Med en elliptisk maskin, fötterna hålla kontakt med pedalen, så det finns praktiskt taget ingen effekt. Med trappa stepper, medan det får din puls upp och bränna kalorier, det kräver att användaren att göra en upprepad upp-och-ned kliva rörelse, vilket kan vara grov på knän, höfter och rygg. Precor utvecklat den elliptiska rörelsen konceptet för att minimera påverkan och att skapa en rörelse som är mindre stressande på lederna. Den cirkelrörelse ger en mer aerob träning jämfört med rak promenader, men rörelsen är mindre och inte lika stressigt som klättring eller trampa.
  Typer

  elliptiska maskiner varierar kraftigt i storlek och utformning. Du kan köpa mindre och billigare maskiner som är bra för hemmabruk. De kan också vara ganska stora och dyra och särskilt utformad för att användas inom hälso-klubbar, där de kommer att stöta på en hel del slitage. Det finns flera tillverkare av elliptiska maskiner, och om du köper en för hemmabruk, är det bra att jämföra shop. Andra varianter kan innehålla hur de ger motstånd och hur många delar av den elliptiska du kan justera för att passa din kroppsform och behov.
  Funktioner

  Elliptical maskiner har många olika funktioner för att titta efter. En funktion kallas steglängd. Vissa är mer rakt upp och ner, vilket ger mindre av en cirkulär rörelse med benen. I dessa maskiner är rörelsen del trappor samt rundad. Andra maskiner är längre och pedalerna färdas i mer av en framåt och bakåt rörelse, som ligger närmare en vandrande rörelse. I dessa maskiner, pedalerna går fortfarande upp och ned något, men det är rörelsen mycket mer cirkulär. En annan vanlig funktion på vissa modeller finns ledstänger som rör sig. Detta gör att du kan arbeta överkroppen också. Alla maskiner har möjlighet att hålla på ledstänger som inte move.Machines också variera i de typer av program som du kan göra. Vissa har inbyggda tidsinställda program som automatiskt kommer att justera spänningen och branta lutningen, medan andra kräver att du manuellt göra dessa förändringar. Dessutom är vissa maskiner kan du göra justeringar pedaler eller ledstänger så att du kan bättre passa maskinen till din storlek.
  Fördelar
  p Det finns många fördelar med arbetar ute på en elliptisk maskin. Eftersom armarna kan röra sig om många av modellerna, får du en full body workout kontra bara röra benen. Du kan också ställa maskinen på en sluttning för att simulera promenader uppförsbacke att ta din träning till en annan nivå. På grund av utformningen av den elliptiska, du tenderar att ha bättre hållning med det än vad du gör med en trappa-stepper maskin. Eftersom många modeller kan du justera spänningen, kan du verkligen tonen skinkorna och låren ännu mer än promenader. Elliptiska är ett bra alternativ för att hjälpa dig kors-tåget och variation till din aerob träning.
  Varning

  Medan den grundläggande utformningen av den elliptiska gör det till ett säkrare val än en trappa stepper, måste du ändå upprätthålla en god hållning och tekniker. Om du inte använder dina armar, stå rakt och inte luta på ledstänger. Det är vanligt att se folk i gym vilar sina överkroppar på järnväg, vilket placerar dig i en överböjda position och påfrestningar på rygg. Framåtlutad drar hela din kropp ur läge, vilket sätter en hel del stress på knän och höfter. Om du väljer att använda armarna, inte överanstränga inte räckhåll. Sluta med en liten böj i armbågen, och aldrig fullt ut eller låsa armbågen. För att undvika axelskada, hålla axlarna i linje över höfterna och undvika greppa handtagen för hårt.