| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man bibehåller ett hem gym

  Utforma och sätta ihop ett hem gym är ett bra sätt att hålla formen. Det kommer också att spara pengar över tid genom att eliminera den månatliga kostnaden för ett gym medlemskap, vilket kan bli dyrt. På ett gym, men har du aldrig oroa dig för tillståndet i maskinerna, eftersom detta tas om hand av personal och ledning. Det kommer att vara ditt ansvar att ta hand om ditt hem gym utrustning. Försummelse kan leda dina maskiner för att bära ner snabbare och kan även vara en säkerhetsrisk. Det är väl värt mödan att underhålla dem ordentligt. Instruktioner
  1

  Rengör din utrustning. Du bör hålla maskinerna dammfri. Smuts som samlas inuti dina maskiner kommer att påverka deras prestanda. Torka din utrustning på veckobasis med en ren handduk och diskmedel. Vara noggrann, eftersom det är de platser minst synliga där det kan samlas damm snabbt.
  2

  Smörj styrstavarna på någon vikt maskiner med litiumfett eller silikonspray. Styrstänger är de metallstänger som går genom centrum av de viktade plattorna. Utan smörjning, kommer du att märka din vikt maskiner börjar känna mer resistenta mot motion. Det är inte för att lyfta vikter gör dig mindre stark. Det är för att styrstängerna, när mindre smorda, börja bli fast i sitt viloläge. Detta händer mycket gradvis och så du behöver bara smörja stavarna en till två gånger per år.
  3

  Kontrollera kablarna på ditt hem gym utrustning varannan vecka till en månad. När en kabel är synligt sliten (klämd eller nötning) eller sträckt, bör du justera eller byta ut den innan du använder utrustningen igen. Den dokumentationen som följde med din maskin ska ha information om antingen justera eller byta kablar. Detta kommer att variera beroende på typ av maskin och tillverkare.
  4

  Inspektera bultarna på dina maskiner. Lösa skruvar kan vara farliga eftersom de ökar sannolikheten för att en bit av maskinen faller av under användning. En gång i månaden, testa de olika bultarna på varje maskin i ditt hem gym genom att hålla den med tummen och pekfingret och med ett lätt tryck moturs. Om du hittar en bult som rör sig med endast lätt tryck, dra åt den med ett lämpligt verktyg.
  5

  Använd din utrustning hemma gym som det är avsett att användas. Varje bit av gymutrustning är konstruerad för mycket specifika övningar. Experimentera med alternativa övningar för en vikt maskin som du inte hittar någonstans i dokumentationen som följde med det kan vara farligt och också potentiellt bryta din maskin. Addera