| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Ellipitcal Vs. Löpband

  Löpband har länge styrde hjärt maskin riket. Under 2009 svarade löpband för 56 procent av alla fitness försäljning. Elliptiska stod för endast 8,5 procent. Under senare år har emellertid den elliptiska vunnit ånga. Bara under 2007, posted elliptiska en 27 procent tillväxt. Beroende på dina förmågor och dina mål, den elliptiska, löpband eller en kombination av båda kan hjälpa dig att komma i form. Kalorier
  p Om du tränar på samma intensitet på varje maskin, kommer antalet kalorier du bränner i huvudsak identiska. Enligt Thomas Altena, professor av näringsrika vetenskaper och fysiolog vid University of Missouri-Columbia, både elliptiska och löpband är lika "effektiva för att öka mängden kalorier bränns och producerar cardiorespiratory, träning och hälsa fördelar." Men båda maskinerna tillåter användare att arbeta så hårt som de väljer. Antalet kalorier du bränner på varje maskin kan vara resultatet av din njutning och ditt engagemang i träningen.
  Gemensamma Impact

  När det gäller minskad påverkan, elliptiska är en klar vinnare. För någon med artrit eller stela leder, elliptiska ger en effektiv skonsamma workout. Det finns några löpband som försöker motverka effekten på lederna med ortopediska bälten, men effekten är fortfarande betydligt högre än med en elliptisk.
  Kostnad

  Om du funderar på att köpa en maskin att använda i ditt hem, kan kostnaden vara en viktig faktor. Elliptiska är betydligt billigare än löpband. De är mindre komplex med färre elektroniska bitar och så de kostar mindre att tillverka. Men när du är shopping för träningsutrustning, är kostnaden inte alltid kung. Med både löpband och elliptiska, kan billiga maskiner innebär ofta låg kvalitet. Det är värt att spendera de extra pengar på en kvalitet maskin för att ge dig en mer effektiv, säkrare träning.
  Effektivitet

  effektiviteten av varje maskin kan variera kraftigt beroende på användaren. Människor som tycker att springa en spännande utmaning, till exempel, är mer benägna att dra nytta av löpbandet över elliptisk. Andra kanske hitta inomhus jogging ett hål och kommer att få en bättre träning från en elliptisk, som ingriper både den övre och nedre delen av kroppen. Om du har ett gym medlemskap, växla fram och tillbaka mellan de två maskinerna så att du inte blir uttråkad.