| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • DIY parallella barer

  Parallella barer är en stapelvara i någon gymnastik gym och erbjuder ett brett utbud av övningar. Gym-grade parallella barer kräver en stor mängd utrymme och utbildning för att använda ett säkert sätt, och kräver professionell design och installation. En enkel ersättare kan göras hemma med hjälp av PVC-rör för att göra så kallade parallettes. Dessa små, upphöjda barer kan användas för att replikera många övningar oftast gjort på fullskaliga barer på en bråkdel av kostnaden och utrymme. Bygga parallettes kräver några grundläggande verktyg och praktiska kunskaper. Saker du behöver
  10 meter 1 1/2-tums diameter PVC-rör
  Måttband
  Pencil
  Bågfil
  PVC primer och lim
  4 PVC lederna armbåge
  4 PVC T lederna
  8 PVC gavlar
  Visa fler instruktioner
  1

  Använd måttband och penna för att markera två 24-tums, fyra åtta-tum och åtta fem -tums delar av PVC. Skär avsnitten med bågfil. Ta bort alla lösa skärvor av PVC från nyklippt kanterna.
  2

  Applicera PVC lim och primer till båda ändarna av en 24-tums avsnitt, noga följa anvisningarna på limmet. Bifoga en armbågsled till vardera änden av sektionen. Orientera öppningarna att vända åt samma håll.
  3

  lim och primer båda ändarna av två åtta-tums sektioner. Sätt varje avsnitt i den öppna änden av armbågsleder. Bifoga en T gemensamt för varje sektion så att öppningarna i den gemensamma löpa vinkelrätt mot baren.
  4

  Applicera lim och primer till båda ändarna av fyra fem-tums sektioner. Sätt i en ände av varje sektion i varje öppet hål hos T-fogar. Montera en ändkåpa över varje exponerade änden. Tillåt 24 timmar för limmet att härda fullständigt. Upprepa processen från steg 2 för att skapa en annan parallette.
  5

  Test uppsättningen parallettes genom att placera dem axelbrett isär på en plan yta. Grip varje mittsektionen och långsamt flytta kroppsvikten till barerna. De parallettes bör kunna stödja full kroppsvikt utan tecken på svaghet eller slirning.