| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Felsöka en Noisy löpband

  Om varje gång du går på ditt löpband - det låter som ett marching band traipsing genom din lägenhet - så har du en bullrig löpband. Detta är ännu mer problematiskt om du bor i en lägenhet med någon under dig, eller har rumskamrater. Innan du sälja eller byta in din utrustning, ta reda på vad som orsakar buller, och avgöra om du kan fixa det. Instruktioner
  1

  dubbelkolla att ditt löpband har monterats korrekt. En ojämn löpband bas kommer att orsaka förskjutning och stöta vilket leder till buller.
  2

  Kontrollera instruktionerna och se till att alla delar är där de ska vara. Sedan se till att löpbandet ligger plant mot underlaget.
  3

  Be någon annan att gå på löpbandet, medan du konstatera att ingenting är i rörelse eller förskjutning under aktiviteten. Ta isär och sätta ihop det rätt, är bättre än att ge upp den helt och hållet.
  4

  Ge ditt löpband en kudde under. Ett löpband på ett trägolv, med ingenting mellan maskinen och golvet kommer att göra mer buller än en som är på mattan. Du kan åtgärda detta genom att sätta ett löpband matta eller matta kvarleva under maskinens bas.
  P Det finns även löpband mattor som är tjockare, och konstruerade för brusreducering. En mindre robust löpband är också mer benägna att buller-göra eftersom det kan vibrera eller vinglar fram och tillbaka.

  Sätt den på planaste ytan du kan. Köra på ett löpband kan orsaka mer vibrationer. Om du går på en sluttning, kan du få en bra träning och minska bullret.
  5

  Kontrollera om bandet. Vissa löpband har bullrigare bälten än andra. Du kan vara ute på tur om bandet har alltid varit högljudd. Men om ditt löpband var lugnt innan, och nu bandet väsnas, kan du prova med att vrida och dra åt bältet. Enligt Treadmillsguru.com, är bältet ofta den första delen av maskinen att slitas ut. Löpbandet kan också vara helt ersatt med en ny, eller en av högre kvalitet. Gör regelbundet underhåll på din maskin
  6

  . Lagren kan gå dåligt på ett löpband. Dessa kan göra en skrapning eller skrikande ljud. Exploring med en skruvmejsel och örat tätt intill slutet av verktyget, kommer att ge dig en idé om ett lager är defekt, och där den behöver bytas ut.
  7

  Ge ditt löpband en grundlig rengöring för att ta bort damm och svett uppbyggd - se om det gör någon skillnad. Dessutom, kolla alla bultar för att se om de är täta. Se också till att ingen del skaver mot löpbandet bas eller däck. När alla synliga delar verkar vara i sin ordning, misstänker att motorn går dåligt. Den goda nyheten är att alla löpband delar lätt byts ut, när du hittar källan till problemet.