| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Vilket är bättre:? En stillastående cykel eller en trappa klättrare

  Regelbunden motion såsom stationär cykling eller trappor är ett effektivt sätt att hålla sig friska, MayoClinic.com anteckningar. Stationär cykel eller med hjälp av en trappa klättrare för bara 30 minuter dagligen ökar uthållighet, stärker hjärtat och minskar risken för kroniska sjukdomar som högt blodtryck, diabetes och stroke. Även om båda formerna av motion är effektiva, de har några små skillnader som gör dem bättre lämpade för vissa människor än andra. Viktminskning och kaloriförbränning

  stillastående cykel och trappa klättrare är effektiva träningsmaskiner för viktminskning. Dock brinner de kalorier i olika takt. Personer som väger mellan 125 och 185 pounds som använder trappa klättrare i 30 minuter bränner mellan 180-266 kalorier, Harvard Health Publications anteckningar. De skulle bränna mellan 210-311 kalorier om de använder en stationär cykel för samma tid. Detta gör den stationära cykeln mer tilltalande för människor som behöver att få ut det mesta av en 30-minuters motion rutin.
  Bekvämlighet och Space

  Både stillastående cykel och trappa klättrare är bekvämt och lätt att använda. Men de tar också upp avsevärt utrymme, beroende på deras gör och bygga, CanadianLiving.com anteckningar. Människor som har en liten bostadsyta bör överväga att få en maskin som är kompakt och lätt att förvara när den inte används. Den trappa klättrare är förmodligen mer praktiskt om de två, eftersom modeller finns att ta upp mindre utrymme än de flesta stationära cyklar.
  Low Impact

  Stationär cykling och trappor ger rigorös träning som också låg effekt, CanadianLiving.com anteckningar. Detta gör båda maskinerna idealiska för människor som berörs om skada sina fogar. De tillåter utövaren att arbeta muskelgrupper utan att stressa lederna genom upprepade effektfulla rörelser som med jogging. Men stationära cyklar tenderar att arbeta underkroppen och benen mer än överkroppen, WeightLossForAll.com anteckningar. Komplettering stationär cykling med andra övningar som fungerar ut resten av kroppen är ett bra sätt att kompensera denna brist.
  Pris

  Oavsett för-och nackdelar när det kommer rätt till det, är priset en viktig avgörande faktor när man väljer träningsutrustning. Stair klättrare är relativt dyrare. En grundläggande modell kommer att kosta ca $ 1000, BigFitness.com anteckningar. En mer avancerade modellen kan ställa någon tillbaka över $ 4000. Stationära cyklar är billigare. En grundläggande stillastående cykel kostar ca $ 250, GaltTech.com anteckningar. En dyrare modell kan vända $ 3,000. Tänk modeller som passar både din träning behov och din budget.