| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Kaloriförbränning Från Dancing

  Populariteten av drabbade tv-program, "Så du tror du kan dansa?" och "Dancing with the Stars," spiller över in i gym och dans studios över hela Amerika, enligt IDEA träningsdagbok. Danskurs såsom urban street, funk och hip-hop är bland de tio bästa program med störst tillväxtpotential, enligt en undersökning av klubbens ägare, direktörer fitness och andra yrkesverksamma fitness, säger IDEA träningsdagbok i juli /augusti 2009 frågan . Och mellan 2001 och 2008, dans programmering i hälso-klubbar ökat med 70 procent, den 10 juli, 2008, New York Times reported.Bill Howland, chef för forskning för internationell hälsa, racketsporter och Sportsclub Association (IHRSA), attribut tillväxten i dans-baserade klasser till populära trender i musik. "När landet line-dans var stor, de innehar landets line-dans klasser i klubbarna," Howland berättade (Boulder) Daily Camera. "Senare, det finns en massa saker med en latinsk känsla till den." Flytta det till Förlora det

  Dans kan vara en effektiv viktminskning verktyg. "Dance Du är en ** Off", en populär show på Oxygen Network, som inspirerade tävlande Miles Broadhead och hans syster Mimi bantar och förbättra deras nivåer av kondition, som kan ses på den Aug 31, 2009, Today Show. Miles förlorade £ 26 när de tävlar på showen, och £ 90 totalt sedan införliva dansen som en del av en aktiv livsstil. Inspirerad av sin brors framgång, miles 'syster Mimi också började dansa och äta hälsosammare, och har sedan dess sjunkit 8 klänningstorlekar.
  Betydelse

  Någon form av konditionsträning kan hjälpa dig att uppnå en högre nivå av kondition, gå ner i vikt eller hålla vikten, om intensiteten är tillräckligt hög. Len Kravitz, Ph D., en bidragande redaktör för IDEA träningsdagbok, citerar övning modalitet, intensitet och användandet av de större, lägre kroppen muskler som primära faktorer för optimal kalorier bränner. övningar att arbeta med lägre kroppen muskler bränner mer kalorier än aktiviteter som främst involverar överkroppen. dansformer såsom Zumba, stads-och funk passar dessa kriterier och kan ge en kardiovaskulär träning på ett intensitetsnivå som främjar viktminskning.
  Funktioner och fördelar

  Dance-baserade klasser tilltala en mängd olika fitness nivåer, är de säkra, och den höga energi format av klasser såsom Zumba och hip-hop lägga en rolig faktor som cardio utrustningen inte kan ge. klasser som innefattar en hjärt-komponent, en sträcka segment och lite styrketräning ger en balanserad träning. Slutligen månginriktat karaktär dans -baserade klasser kan förbättra rörligheten i lederna. flesta klasser kräver fokus och memorering av rörelse-sekvenser, och det ger mer mental stimulans än jogga på ett löpband, säger IDEA träningsdagbok. Addera Social Dance

  Fast inte lika stränga som Zumba och hip-hop, social dans har fördelar för den allmänna hälsan också. sällskapsdans, till exempel, utmanar koordination, rytm, smidighet och balans, enligt IDEA träningsdagbok. Kaloriförbrukning från en timme av sällskapsdans --- ca 200 till 300 kcal /timme --- uttrycka det i nivå med rask promenad, rapporter IDEA Hälsa Fitness Source, Volym 2004.
  kalori-bränning klasser

  Zumba, en kombination av aerobics och latinsk dans, har snabbt blivit en av de mer populära danskurser fitness erbjuds inom hälso-klubbar. Över 4 miljoner människor delta Zumba klasser varje vecka, IDEA Health & Fitness rapporter Association. Fans av Zumba dans säga det roliga faktor håller dem kommer tillbaka. Zumba klasser kan hjälpa dig att bränna cirka 500 kalorier i en en-timmes klass, även om det finns många variabler som faktor i den kalori-bränning ekvationen, Golds Gym nationella gruppträning regissören Lori Lowell berättade för New York Times.
  Överväganden

  Hur många kalorier du bränner från någon form av dans kommer att bero på faktorer som inkluderar kön, ålder, kondition, muskler massa, nuvarande vikt och hur hårt du arbetar. kaloriräknaren för www.changingshape.com uppskattar en 140-pound kvinna kommer att bränna 235 kalorier på en timme av ljus dans, 362 kalorier på en timme av måttlig dans, och 470 i en timme av tung dans. Och antalet kalorier du bränner kommer att öka när du behärskar rörelser och kan införliva mer muskelmassa medan du dansar enligt "träningsfysiologi" av William D. McArdle.