| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur Jogging påverkar din Composition kroppsfett

  Att uppnå och bibehålla sunda kroppsfett sammansättning avsevärt minskar risken för många allvarliga hälsotillstånd, och införliva regelbundna anfall av jogging kan göra en betydande inverkan. Din fettsammansättningen är den procentuella andelen av din kropp består av fettvävnad. När du joggar regelbundet, kan du bränna tillräckligt med kalorier för att stimulera nedbrytningen av fett. Body Fat Sammansättning

  ha en tillräcklig mängd fett är viktig för att säkerställa att du är kompetent att upprätthålla korrekt kroppsfunktioner. Fett fungerar också som skydd för våra vitala organ och för att hjälpa till att hålla kroppen isolerade. Kvinnor har naturligtvis mer fett för att hjälpa till med förlossningen. Dock ökar för mycket kroppsfett, särskilt runt magen och midjan, din risk för typ 2-diabetes, hjärtsjukdomar och stroke. Enligt University of New Mexico, är en frisk kropp tjock delen intervall för kvinnor 18 till 30 procent och för män är 10 till 25 procent.
  Jogging

  Jogging har potential att göra en inverkan på ditt kroppsfett sammansättning på grund av dess förmåga att bränna ett stort antal kalorier relativt snabbt. Hur många kalorier du bränner beror på ett par saker, bland annat hur snabbt du är jogging, hur länge din träning och din kroppsvikt. Enligt en kalori-bränd diagram från MayoClinic.com, kommer en 160-pound person bränna cirka 606 kalorier på en timme av jogging i 5 mph, och 861 kalorier om de stöta upp sin hastighet till 8 mph. Ett 200-pound person kommer att bränna cirka 755 kalorier på en timme av jogging i 5 mph, och omkring 1074 kalorier när du springer på 8 mph.
  Påverkan på kroppsfett

  brända kalorier från jogging kan orsaka en minskning av kroppsfett sammansättning. Om du bränner mer kalorier än du tar in varje dag, tvingar du kroppen att bryta ner fett du har lagrat så att det kan omvandlas till bränsle. De kalorier du bränner från din jogging träning läggs till dem som du naturligtvis bränna hela dagen som din kropp upprätthåller rätt funktion. När du bränner 3500 mer kalorier än du förbrukar, förlorar du ett halvt kilo fett och ditt kroppsfett minskar sammansättning.
  Andra överväganden

  Jogging minskar bara ditt kroppsfett sammansättning om du också begränsa ditt kaloriintag. För att skapa kalori underskott behövs för att bryta ner lagrat kroppsfett, har du också göra justeringar vad du äter och dricker så att du ställer dig upp för framgång. Om du är konsekvent med din jogging träning men konsumera kaloririka måltider, kommer du inte skapa den kalori underskott behövs för fettförbränning. Ta i för många kalorier och skapa en kalori överskott, och du kommer att öka din komposition kroppsfett.