| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Har Hot Yoga öka din ämnesomsättning?

  Med massor av olika typer av yoga, kan det vara svårt att välja rätt sort för dig. Utövare av varm yoga citerar ökad flexibilitet och en minskning av kroppsliga toxiner som förmåner. Du kan också höra att heta yoga ökar din ämnesomsättning. Även hot yoga är bra för din hälsa på många sätt och kan öka din ämnesomsättning tillfälligt på grund av den fysiska aktiviteten, kommer det sparka inte din ämnesomsättning på högvarv på grund av den värme som du tränar. Din ämnesomsättning kan faktiskt drabbas medan du gör varm yoga under vissa villkor. Metabolism 101

  Metabolism är den metod som kroppen använder för att bearbeta livsmedel som äts till energi. Den består av två huvudsakliga verksamheter: ökande energibehov butiker och bryta ned dessa energi butiker för att energiproduktion. Att energi ger bränsle för kroppens naturliga processer och ger dig kraften att gå om dina dagliga aktiviteter, såsom promenader, gå i trappor och arbeta. Du kan öka din ämnesomsättning, men Mayo Clinic nutritionist Katherine Zeratsky, RD, LD konstaterar att arbetet med att göra det sannolikt inte kommer att leda till långsiktig viktminskning. Addera Om Hot Yoga

  Hot yoga, även kallad Bikram yoga, består av 26 poser , eller asanas, som utförs under en 90-minutersperiod i ett rum värms upp till 105 grader F och 40 procent luftfuktighet. Grundaren av Bikram yoga, Bikram Choudhury, hävdar att denna typ av yoga är en full body workout som korrekt lär syrgas genom en andningsteknik kallas pranayama.
  Hot Yoga och din Metabolism

  Hot Yoga gör att du svettas. Du kan likställa svett med en tuff träning och intensiv motion är förknippad med en ökad ämnesomsättning, enligt en September 2011 studie publicerad i "Journal of Medicine and Science in Sports och motion." Du kan hitta hot yoga vara ett hårt träningspass som kommer att öka din ämnesomsättning tillfälligt, men dock värmen inte ger positiva effekter i detta avseende. Höjning av kroppstemperaturen ökar något metabolismen, men kroppen reglerar värmen mycket noga för att undvika organskador. Svettningar utan påfyllning förlorade vätskor genom att dricka tillräckliga mängder vatten kan minska din ämnesomsättning, vilket gör att du riskerar för en sänkt ämnesomsättning när man gör varm yoga.
  Överväganden

  Hot yoga är inte lämplig för alla. Diana Zotos, yogainstruktör och sjukgymnast på sjukhuset för kirurgi i New York, föreslår att du undviker denna yoga om du torkar lätt, eller om du har artros eller reumatoid artrit, muskel-eller ledvärk, eller hjärtsjukdom eller onormala blod tryck, kan lika varm yoga förvärra dessa sjukdomstillstånd.