| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Relevanta övningar för gravida kvinnor

  Motion under graviditeten är ett effektivt sätt att hålla sig stark och frisk samtidigt som en hälsosam start för ditt växande barn. Den amerikanska rådet om Motion rekommenderar gravida kvinnor utför skonsamma aktiviteter tre gånger i veckan, eller varannan dag. Fördelarna med att utöva under graviditeten har minskat värk och smärta i samband med din växande mage, reducerade nivåer ångest, förbättrad sömn och ökad cirkulation till fostret. Övningar som är relevanta för graviditet förbereda kroppen för förlossningen genom att stärka dina muskler och öka din uthållighet, ökar sannolikheten för en säker, hälsosam leverans. Motion Ball

  En fitness boll hjälper dämpa ryggen eller botten under övningarna, vilket gör det mer bekvämt eftersom magen växer. MayoClinic.com citerar att knäböj under förlossningen bidra till att öppna upp bäckenet, skapa utrymme för barnet att sjunka. Öva knäböj med ett fitness boll mellan sig själv och en vägg, rulla ryggen upp och ner bollen som du squat. Stärk dina armar och hålla din kärna muskler engagerade genom att sitta på en fitness boll när de utför arm lockar med motstånd slang eller vikter handen. Addera Kegels

  amerikanska Graviditet Association rekommenderar utföra Kegel övningar under och efter graviditeten, med hänvisning till att kvinnor som utför dem ofta upptäcker att de har en lättare förlossning. Under graviditeten kan Kegel övningar minimera urinblåsan läckage och hemorrojder. Efter födseln, främjar läkning, stärka bäckenbotten och hjälpa kvinnor att återfå blåskontroll. Utför kegels genom att skärpa bäckenbottenmuskulaturen som om att stoppa flödet av urin. Håll kontraktionen i upp till 10 sekunder, släpp och upprepa 10 eller fler gånger, flera gånger per dag.
  Styrkeövningar

  Gravida kvinnor kan tona hela kroppen genom att modifiera traditionella övningar för att rymma en växande mage och en komprometterad känsla av balans. Wall armhävningar kan du stärka dina armar och axlar på ett säkert sätt genom att luta in och bort från en vägg. Utför benlyft att tona och stärka dina magmuskler och rygg från bordsskiva läge, vilande på händerna och knäna. Utöka och lyft ena benet bakom dig, då alternativa ben. Stärk dina ben med step-ups på en trappa eller annat steg avföring. Side plankor tillåter dig att arbeta med balans och samtidigt stärka hela din kärna.
  Försiktighetsåtgärder

  Innan du fortsätter din vanliga träning, eller börja en ny rutin för graviditet, tala med din läkare för att garantera säkerheten för dig och ditt barn. Kom ihåg att successivt värma upp din kropp och kyla ner med stretching. Drick mycket vatten och lyssna på din kropp för några ovanliga tecken. Undvik farliga aktiviteter såsom utförsåkning eller vattenskidor, ridning eller någon sport kontakt. ACE rekommenderar att du slutar träna och kontakta läkare om du känner dig yr, har svårt att gå, har hjärtapalpitations eller erfarenhet vaginal blödning under träning.