| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Om Aerobics

  aeroba aktiviteter är en populär form av motion som hjälper till att förbättra kroppens flexibilitet, muskelstyrka och öka hjärt strength.The mer du tränar använder aerob träning desto bättre kroppens ämnesomsättning kommer att kunna använda syre för att generera energi . Många kändisar som Richard Simmons och Billy Blanks lär aerob träning på grund av dess enorma fördelar. Historia

  Aerob träning är träning som ökar syreförbrukningen. Den första populariserade aerob träningsprogram utvecklades av Kenneth H. Cooper och överste Pauline Potts. Cooper, en övning fysiolog, arbetade med Potts, en sjukgymnast, medan de båda var i det amerikanska flygvapnet. De utvecklade en aerob rutin som utnyttjade simning, promenader, cykling och löpning. Denna typ av program är långt mer produktiva för sin kondition än anaerob träning, vilket endast innebär styrka och styrketräning.
  Typ

  Många olika typer av aeroba övningar är i använder idag. De mest effektiva kör, simning, cykling och promenader. Sport som upprätthåller en jämn kontinuerlig rörelse, som basket, fotboll, tennis och vattenpolo, anses aeroba sporter. Aerob träning sker ofta i takt med musiken. Aerob träning klasser runt om i världen använder musiken för att upprätthålla en viss nivå av intensitet under en lång tid tid.
  Fördelar

  Konsekvent aerob träning är mycket fördelaktigt till den mänskliga kroppen. Den konsekventa andning stärker lungor. Aerobics håller hjärtat med maximal effektivitet, och faktiskt förstorar hjärtmuskeln. Detta gör det möjligt att pumpa mer blod med mindre ansträngning --- så det minskar vilopuls. Ett friskt hjärta gynnar kroppens blodcirkulation och blodtryck. Detta ökar naturligtvis den röda blodkroppar, vilket hjälper syret blod transporter i hela kroppen. Över tiden, kommer musklerna att bygga uthållighet, eftersom de kommer att öka sin lagring av fett och kolhydrater för energi. Dina muskler kommer att kunna träna hårdare och under längre tidsperioder.
  Fakta

  Enligt en färsk rapport, mer än 11 ​​miljoner människor i USA är inskrivna i en fitness klass som utnyttjar aerob principer. Många läkare har ordinerats aeroba aktiviteter som ett sätt att få friskare. Till exempel kan en intensiv aerob träning vara mycket gynnsamt för psykisk hälsa genom att hjälpa bli av med stress. Aerobics kan också bidra till att minska hjärtproblem. Det rekommenderas starkt att de flesta människor deltar i aerob träning 3-4 dagar i veckan i 45 minuter om dagen.
  Riskfaktorer

  Aerobic övningar bör göras i måtta. För mycket repetitiva stress på kroppen kan orsaka skador på muskler och leder. Intensiv träning kan minska aptiten, eftersom det ökar glukos och fettsyror i blodet för energi. Innan du börjar varje aerob session börjar med en varm-up period av 10-15 minuter av stretching för att förbereda dina muskler. Vid slutet av träningen, återigen sträcka i flera minuter för att låta dina muskler att svalna. Innan du börjar en övning rutin, rådgöra med en läkare, särskilt om du har hygienkrav eller tar medicin.