| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Om Aerobic Rörelser

  Aerobic rörelse hänvisar till måttlig till intensiv verksamhet som tvingar hjärtat och lungorna arbeta hårdare för att möta ökad syreförbrukning genom att cirkulera syre genom blodet. Dr Kenneth Cooper använde först termen "aerobics" i 1968 för att kvantifiera hälsosamma och skadliga nivåer av träning. Sedan dess har den använts för att beskriva aktiviteter som görs individuellt (löpning, cykling, simning) samt de som utförs i grupp (dans, steg, kickboxning). Den Fakta

  köra på löpband eller skära lös i en latinsk-danslektion, kanske du har undrat om du arbetade tillräckligt hårt för att uppnå fördelarna med aerob träning. Ett sätt att bestämma effektiviteten av ett träningspass är genom att mäta din puls. För att beräkna detta antal, måste du först hitta din maximala hjärtfrekvens --- beräknas genom att subtrahera din ålder från 220. De flesta människor bör arbeta vid 50 till 80 procent av maximal hjärtfrekvens. Så bör en frisk 30-årig har ett hjärta hastighet som sträcker sig från 95 till 152 slag per minut. För att se om du uppfyller detta intervall, ta din puls under 10 sekunder ett par minuter in i din träning och multiplicera det med sex att avslöja dina slag per minut.
  Typ
  < p> Aerobic rörelsen brukar kategoriseras av påverkan och intensitet. Icke-effekt och skonsamma aktiviteter, såsom simning, cykling och inlines, är icke-viktbärande former av motion så att de inte lägger alltför stor påfrestning på lederna. Jogging och andra aktiviteter som involverar repetitiva skärande, hoppning, eller båda fötterna lämnar marken klassificeras som hög effekt eftersom påverkan hänvisar till kraft placeras på lederna: anklar, knän, axlar och handleder. Intensitet hänvisar till hjärtfrekvensen. Ett träningspass kan vara skonsamma för lederna och högintensiva i termer av förhöjd puls under träningen.
  Fördelar

  Genom att göra aerob utöva de flesta dagar i veckan, kan du minska risken för fetma, hjärtsjukdomar, diabetes, högt blodtryck, höga nivåer av LDL-kolesterol, stroke, benskörhet, vissa cancerformer och virussjukdomar. Det kan också förbättra ditt humör, sexuell prestation och avvärjer smärta av fibromyalgi och artrit.
  Riskfaktorer

  Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram om du är över 35 och inaktiv eller om du har några kroniska sjukdomar eller har några andra allvarliga medicinska tillstånd. Utföra vissa aktiviteter kan placera extra påfrestning på hjärtat hos dem som har varit stillasittande. Till exempel, ett högt antal hjärtinfarkter inträffar ofta i inaktiva människor efter skotta snow.Health förhållanden som normalt kräver en modifierad träningsplan inkluderar högt blodtryck, hjärtproblem, familjehistoria av tidig stroke eller hjärtinfarkt, täta yrselattacker, extrem andfåddhet och problem med ben, muskler, ligament eller senor.
  Missuppfattningar

  Inte all träning sker med en intensitet eller varaktighet ska anses aerob. En studie utförd av det amerikanska rådet om Motion visade att endast en liten andel av videospel för att få folk att flytta faktiskt tillhandahålls aeroba aktivitetsnivåer. Inte heller de flesta typer av Pilates och yoga. Intensiteten är inte tillräckligt hög för att höja hjärtfrekvensen signifikant. Omvänt, inte en sprint även att klassificera som aerob. Korta skurar av sådan intensiv aktivitet fungerar den anaeroba energiproducerande systemet och kan endast ske under korta tidsperioder.